POMPEJI

Besøge Pompeji er virkelig en stor oplevelse!!
Pompeji blev begravet under et tykt lag af aske og lapilli (pimpsten) under et voldsomt vulkanudbrud i august 79 e.Kr.. Frem til midten af 1700-tallet har tiden stået stille i Pompeji.  Efter udgravningen kan vi nu opleve en romersk by. Vi føler at vi går tilbage i tiden!!!
På vores vandring, kan man, med lidt fantasi,  se hvordan man levede for snart 2000 år siden. Vi kommer gennem de offentlige bygninger, templer, badehuse (termer)  private huse med fantastiske  vægmalerier, bageri, bar fra antikken (termopolium) og - et lille bordel!
Turer på 2 timer; 2 og en halv time; 3 timer; 4 timer og 5 timer
.Bestil nu
 
VESUV

Den mest berømte vulkan i verden.
Man kører op med bus, men det sidste stykke er til fods (ca. 20-25 minutter )
Det er rigtigt spændene at komme helt op på toppen og kigge ned  i krateret eller nyde den fantastiske udsigt  over Napoli-bugten fra kraterkanten .Bestil nu

HERCULANUM

Blev begravet ved et vulkanudbrud i 79 e. Kr. Byen blev genopdaget ved et tilfælde i det 18. århundrede, men først systematisk udgravet fra 1927. Den hårde lava, som i høj grad vanskeliggjorde udgravningsarbejdet, havde bevaret byen i sin helhed med bygninger (teater, termer, huse) og forskellige slags indbo og redskaber. Betydningsfulde kunstværker fra Herculanum findes nu i Nationalmuseet i Napoli (mosaikker, statuer i marmor eller bronze, f.eks. "Hermes" af Lysippos og bysten af "Spydbæreren").
Turer på 2 timer; 2 og en halv time;
Bestil nu

NAPOLI

Syditaliens hovedstad,  er en fascinerende og levende by, med  en helt særlig atmosfære, smukt beliggende i bugten med vulkanen Vesuv  i baggrunden .
- Byrundtur i  den gamle bydel  med de små gader. Under vores vandring i ”spaccanapoli” ( den mest berømte gade)  ser vi det levende neapolitanske liv og vi ser vasketøjet blafre i de smalle  gyder.  
- Et besøg på det arkæologiske nationalmuseum er rigtig spændende, med alle de genstande der er fundet i det vesuvianske område.
Hvis der er åbent, prøver vi at bestille det ” Hemmelige rum” med alle de spændende erotiske billeder og meget mere.
- Napolis centrum med  den største plads Piazza Plebiscito og seværdigheder som  San Carlo teatret og Palazzo Reale (kongeslottet), samt Galleria Umberto og Via Toledo.
Bestil nu

CAPRI
Den berømte og eksklusive ø!
Bådene sejler til Capri fra Sorrento, Amalfi eller Napoli og lægger til i Marina Grande.
Bådtur: lej en båd og sejl ud til Faraglioni klipperne som ligger på sydsiden af Capri, eller tag en tur rundt om øen eller til den blå grotte.
Anacapri: Der kører busser op til Anacapri i ca. 300 meters højde. Mulighed for at besøge Villa San Michele, en fantastisk villa, opført af den svenske læge og forfatter Axel Munthe*. Villaen er bygget ovenpå ruinerne  af en romersk  kejservilla. Fra villaen nydes en fantastisk udsigt over Napoli-bugten,  Vesuv og Sorrento-halvøen.
*Axel Munthe skrev bogen ”Historien om San Michele” udgivet i 1929 London. Den blev en verdenssucces.
Capri: den eksklusive lille by, med Piazza Umberto og de små cafeer.
Her kan vi  spadsere gennem de små gader med de elegante butikker og komme ud på terrassen  i  Augustus’ Haver og nyde en fantastisk udsigt over Faraglioni klipperne og Amalfikysten i Salerno bugten.. Bestil nu

AMALFIKYSTEN

Verdens smukkeste kyststrækning. En utrolig skønhed, der er på Unescos liste over verdens naturarv. Langs kysten ligger små hyggelige og pittoreske feriebyer:  Positano, Praiano, Amalfi, Maiori,  Minori.....  Der er mulighed på turen for et besøg i den flotte  smaragdgrønne grotte med drypsten og fantastiske farver.
Ravello. På den underskønne Amalfikyst, 350 meter over havet, ligger Ravello. Ravello bliver kaldt Musikkens by, La Città della Musica, fordi der hvert år i begyndelsen af juli afholdes en klassisk musikfestival til ære for Wagner. Orkestret sidder på en plads, der vender ud mod bugten, så tilhørernes udsigt er ikke mindre end fabelagtig. Byens seværdigheder er Villa Rufolo og Villa Cimbrone og ikke mindst deres haver. Villa Rufolo blev bygget i slutningen af 1200-tallet af den formuende familie Rufolo, I 1851 blev villaen købt af den skotske botaniker Sir Nevile Reid, der restaurerede den og omplantede haven med eksotiske planter. Det var netop her i haven, at Wagner under sit besøg i Ravello i 1880 fik inspiration til Klingsors have i operaen Parsifal. I dag tilhører Villa Rufolo Salerno-provinsens turistråd, og fungerer som kulturcenter.


Bestil nu

PAESTUM

Paestum (på dansk nogle gange Pæstum) er en gammel græsk by. Da byen i 600-tallet før vores tidsregning blev grundlagt af græske kolonister, hed den Poseidonia, opkaldt efter den græske gud Poseidon. I Paestum ligger tre velbevarede og fantastiske flotte templer.
Meget interessant er også et besøg på det arkæologisk museum i Paestum. Det ligger ikke langt fra templerne.


Bestil nu

SORRENTO

Sorrento er en af Italiens mest romantiske kystbyer, beliggende på en klippe ved Napoli-bugten, og har flere skønne udsigtssteder blandt de mange haver med citron- og appelsintræer.
Den italienske forfatter Torquato Tasso blev født i byen og giver i dag navn til byens hovedtorv. I den gammel bydel ligger mange  butikker, hyggelige caféer og gode restauranter.
Byen kaldes også ”la gentile” (den venlige by) pga. af dens milde klima, afslappende og skønne haver og indbyggernes venlighed og gæstfrihed. Siden middelalderen har byen været et feriemål for kongelige og adelige familier.
Bestil nu

Dansk Guide i Napolibugten

Udflugter
Pompei
Hercolanum
Napoli Galleria Umberto
Capri Havn
Amalfi havn
Pompei
Amalfi havn
spor informationer:  info@danskguide.com Copyright © 2009   WWW.DanskGuide  Sidst udsættelse : 20-10-09